Wat is diversiteit?

Alle mogelijke verschillen die mensen onderling hebben, bepalen de diversiteit. In de meeste gevallen zijn deze verschillen goed zichtbaar bij de mensen, zoals leeftijd, geslacht, huidskleur of rimpels. In sommige gevallen zijn deze niet te zien, zoals geloofsovertuiging, maar ook competenties en persoonlijke voorkeuren zoals een leerstijl of een zogeheten ‘talenknobbel’.

Maakt een verschil nou echt een verschil?
In vele situaties zullen verschillen niet relevant zijn. de overeenkomsten zijn dan groot genoeg om samen iets te kunnen leren, werken of wonen. Verschillen zijn in veel gevallen wel heel belangrijk: zo wordt er in het onderwijs rekening gehouden met verschil in tempo, denkniveau en leeftijd. Wanneer dat niet gedaan wordt, komt niet iedere leerling tot zijn recht
In sommige gevallen maken de mensen een verschil zelf heel belangrijk. Dit gebeurd vaak in situaties waarin er niet alleen een verschil is, maar wanneer we het verschil niet goed kennen of begrijpen. Onbekend maakt onbemind. We geven dan een verschil op, verklaring op betekenis die niet helemaal klopt met de zekere werkelijkheid.

Een voorbeeld hiervan:
Een Marokkaanse medewerker neemt elke zomer vier weken vrij. Zijn collega’s Denken altijd dat hij elk jaar vier weken naar zijn familie in Marokko toe gaat. Zij zullen hier automatisch bij gaan nadenken waarom zij geen vier weken achter elkaar vrij kunnen krijgen van de werkgever. Zij vinden dat de allochtone collega wordt voortgetrokken, pesten hem vervolgens en maken hem achter zijn rug om helemaal zwart.

Dit is één van de duizenden voorbeelden die gegeven kunnen worden over diversiteit. Er kunnen dingen gebeuren die helemaal in het niets vallen bij dit voorbeeld, maar zeker ook dingen die vele malen erger kunnen zijn dan het voorbeeld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>