Studs binnen de gemeenschap

Een van de grootste mode trends van dit moment zijn toch wel studs. Iedereen kent ze, die metalen piramides of rondjes op kleding en schoenen, meestal in de kleuren zilver of goud.

Tot een paar jaar geleden werden studs veelal gedragen in de punk wereld en in de rock scene. De metalen versieringen stralen vooral stoerheid uit en dat past maar al te goed bij deze groeperingen.

Tegenwoordig kan iedereen studs kopen. Je ziet ze op jeans, schoenen en tassen. Door het verleden stralen ze nog steeds stoerheid uit, maar dat valt tegenwoordig overal mee te combineren.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om de studs los te kopen en je eigen kleding, schoenen of tas zelf te bewerken met deze metaaltjes in plaats van ze kant en klaar in de winkel te kopen. Je kunt makkelijk stud kopen via internet en ook nog eens tegen een goede prijs. Ook zie je steeds meer fashion blogs verchijnen op internet waar zogenaamde DIY (do it yourself) artikelen in verschijnen. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je studs kunt aanbrengen op een voorwerp.

Het is zó mainstream geworden dat er zelfs nagelstuds te vinden zijn. Dit is een kleine variant van de gewone studs die je makkelijk op je nagels kunt aanbrengen. Dit wordt gezien als zijnde nail art en wordt door veel dames gebruikt en dus ook als stoer gezien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>